Telefoonnummer Margriet Bleeker  06-270 711 90   Email Margriet Bleeker info@praktijkmargrietbleeker.nl

Als je over je denken oordeelt, zul je nog meer
gaan denken. Een oordeel is ook een gedachte…

De belangrijkste instrumenten om diabetes te voorkomen liggen in verandering van voedings- en bewegingspatroon. Als u zich orienteert op de symptomen en behandeling van diabetes, merkt u dat hierover ook veel geschreven wordt. Helaas zijn de adviezen soms tegenstrijdig. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat koolhydraten een van de belangrijkste verstoringen voor onze glucosespiegel zijn. Margriet Bleeker volgt bij de behandeling van diabetesklachten deze lijn.

Kort samengevat komt preventie van diabetes type 2 op het volgende neer:

  1. Eet laag glycaemische voeding, dit is voeding met een indexwaarde lager dan 55. De glycaemische waarde van producten geeft aan wat het effect op de glucosespiegel is. Deze tabel geeft aan welke producten dat betreft. Op internet is veel meer te vinden. Denk vooral aan vermindering/vermijden van brood (wit én bruin), aardappelen, rijst en pasta. Volkorengraanproducten kunnen vaak wel.
  2. Meer vezels uit groente en fruit. Dus meer rauwkost, smoothies en groente tussendoor en bij de maaltijd. Denk bijvoorbeeld aan Green Smouthies van Boutenko. De Mediterrane en Paleo voedingswijze vormen een uitstekende basis hiervoor.
  3. Geen geraffineerde (=witmeel, suiker, bloem, bewerkt) voeding meer maar volkoren granen
  4. Minder verzadigd vet, meer onverzadigd vet: eet 2 – 3x per week vette vis en gebruik olijfolie of kokosvet om in te bakken. Vermijd zonnebloemolie en boters met linolzuur. Vermijd transvetten (=bewerkte vetten in kant en klare producten en maaltijden).
  5. Gebruik geen fructose of natuurlijk vruchtensuiker, dit verhoogt de suikerspiegel snel en onnodig. Rauw fruit (kauwen, liever geen smoothie) kan wel met mate.
  6. Beweeg dagelijks, het liefst een half uur matig intensief en doe zeker 3x per week aan krachttraining voor opbouw van spieren (dit zorgt voor een verbeterde opname van glucose én bevordert het verbruik van opgeslagen glucose in vetweefsel).
  7. Gebruik supplementen voor een versterking van je lichaam: een goede multi en voldoende vitamine D, chroom en magnesium.

Dit overzicht is natuurlijk heel kort, voor elke vorm van diabetes gelden andere aanvullende maatregelen en mogelijkheden. Informeer naar de specifieke behandelmogelijkheden voor u.

 

Behandeling Diabetes
Als bij u diabetes gediagnosticeerd is, betekent dit gelukkig niet dat u niet meer 'gezond' kunt worden. Het is het zeker mogelijk om de klachten zoveel mogelijk te verminderen en uw gezondheid te stabiliseren. De belangrijkste elementen bij de behandeling van Diabetes vormen aanpassing van voeding, beweging en supplementen.
De behandeling door Margriet Bleeker gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de behandelend arts. Voor uw medicatie blijft u onder behandeling van uw arts, Margriet kan u wel adviseren over supplementen zodat uw klachten en wellicht de medicatie verminderd kan worden.

Aanpak van diabetes is altijd op maat. Indien u een afspraak in de praktijk in Wijdenes maakt, zal een bio resonantie meting altijd deel uitmaken van het consult, omdat deze meting veel informatie geeft over mogelijke andere verstoringen van uw lichaam.
In geval van een consult op afstand wordt m.b.v. een uitgebreide intake, een uitgebreid gesprek en informatie van (bloed)onderzoeken een behandelplan opgesteld.  

Meer informatie over (wetenschappelijke) achtergronden, behandeling, voeding en suppletie rondom supplementen kunt u ook op deze gespecialiseerde site vinden.

Meer informatie? Aarzel niet en stel uw vraag.

terug

 

vormen diabetes
- symptomen diabetes type II
laag glycaemische voeding