Telefoonnummer Margriet Bleeker  06-270 711 90   Email Margriet Bleeker info@praktijkmargrietbleeker.nl

Als je over je denken oordeelt, zul je nog meer
gaan denken. Een oordeel is ook een gedachte…

Hoe kan ik mijn gedrag veranderen?
Gedrag wordt gestuurd door je gedachten, bewust of onbewust. Deze gedachten worden voor een deel gekleurd door overtuigingen en ervaringen, positief of negatief. Vooral de negatieve overtuigingen (zoals “het lukt me toch niet”) hebben veel invloed op gedrag (somber, onzeker, weinig zelfvertrouwen). Deze invloed strekt zich ook uit in het systeem waarin je zit (gezin, werk, familie). Door het veranderen van de wijze waarop jij naar jezelf en je omgeving kijkt, is het mogelijk om een ogenschijnlijk lastige situatie ten goede te keren.

Het is wel degelijk mogelijk om deze negatieve overtuigingen om te buigen naar een veel positiever uitgangspunt. Dit levert altijd een beter gevoel en andere kijk op het leven. Denk dus niet dat dit voor jou niet is weggelegd! Er zijn vele positieve ervaringen van anderen. Probeer het eens.

leeuw

Bij een scala aan punten en lastige situaties kunnen verbeteringen bereikt worden zoals angsten (zoals faalangst, angst voor de tandarts), negatief zelfbeeld, boosheid, verdriet, neurotische stoornissen, verslavingen en trauma’s.

Terug