Telefoonnummer Margriet Bleeker  06-270 711 90   Email Margriet Bleeker info@praktijkmargrietbleeker.nl

Als je over je denken oordeelt, zul je nog meer
gaan denken. Een oordeel is ook een gedachte…

Trauma's
Heftige ervaringen en gebeurtenissen, soms al heel lang geleden, kunnen lang nawerken in het geheugen. Welke ervaring het ook is, behandeling met EMDR is mogelijk. De behandeling richt zich op het heftigste effect zoals dat NU nog gevoeld wordt, de hersenen doen de rest.

Angst
Allerlei vormen van angst, zoals faalangst, angst voor de tandarts, voor autorijden, voor spinnen enz. kunnen behandeld worden met EMDR. De behandeling start altijd met een rustgevend, veilig beeld. De cliënt kan altijd terug naar die veilige haven. Van daaruit worden de beelden / ervaringen opgezocht die gerelateerd zijn aan de angst en zoveel mogelijk vrij gemaakt van emotie. Zeker wanneer de angst gebaseerd op is reële ervaringen dan is de kans op succes heel groot. Voor fobiëen is het soms lastiger omdt er niet altijd een feitelijke situatie aan ten grondslag ligt. De behandeling kan dan wat langer duren, maar effect heeft het altijd.

Zelfbeeld en zelfvertrouwen
EMDR is een uitstekend hulpmiddel om een positief zelfbeeld te versterken. Uitgaande van een beeld dat de cliënt zelf al heeft (een droombeeld, wens of kracht in een totaal andere situatie) worden de eigenschappen die al in lijf en geest aanwezig zijn versterkt en gekoppeld aan dat zelfbeeld. EMDR helpt dan bij het leggen van het fundament, de cliënt versterkt dit door dit beeld heel veel te herhalen en te bekrachtigen.
Deze methode werkt uitstekend met (jonge) kinderen om hen bijvoorbeeld van onzekerheid en faalangst af te helpen. Ook bij angst voor vreemde of onbekende situaties werkt dit goed.

Verslavingen
Gokken, roken, blowen, eten en gamen: EMDR helpt bij het verminderen van de neiging om het wéér te doen. De gekoppelde emoties (emotie eten, rustgevende sigaretje) worden geintegreerd en daarmee neemt de heftigheid van de aandrang af. Telkens wanneer de aandrang gevoeld wordt kan een versterkend beeld of een kort moment van geluidsklikjes helpen om de neiging af te laten nemen. Dit proces vraagt meer tijd maar zal zeker effect hebben.

Bij de behandeling van de klachten wordt, indien gewenst met aanvullende ondersteuning van Bach Bloesems of Bio Energetisch Meten. Voor in geval van angst en verslavingen kan dat het herstelproces milder maken.

terug


ervaringen van clienten