Telefoonnummer Margriet Bleeker  06-270 711 90   Email Margriet Bleeker info@praktijkmargrietbleeker.nl

Als je over je denken oordeelt, zul je nog meer
gaan denken. Een oordeel is ook een gedachte…


Kan je je niet langer dan een paar minuten concentreren? Lijkt het wel of je niets onthoudt?

Tijdens de puberteit is concentratie écht lastiger dan anders. Helaas hoort het er bij in deze fase: je brein groeit en ontwikkelt verder en dat vraagt heel veel energie. Vermoeidheid, wazigheid in je hoofd en 'geen zin' hoort daar een beetje bij. Van belang is dat je goed (gevarieerd) blijft eten. Denk dan vooral aan mineralen (magnesium, zink, chroom, ijzer, selenium) en aminozuren (eiwitten). Dit heb je nodig om de neurotransmitters in je brein van voldoende bouwstoffen en energie te voorzien. Dus elke dag een eitje en veel fruit en groente!

Drink veel water en beperk de snelle koolhydraten (frisdrank, koek, chips enz) want dat helpt in elk geval niet, veel snacks vertragen je stofwisseling en dan word je uiteindelijk alleen maar suffer in je hoofd. Gezonde darmen helpen in elk geval om je brein ook helder en gezond te houden.

Helaas kan veel gamen en TV kijken je klachten ook nog erger maken, dus.... laat dat ook niet te veel uit de hand lopen, hoe leuk het ook is!

concentratie 1

Het kan ook zijn dat je brein niet heel effectief werkt. Dit kan verbeteren met stappen vanuit NLP en MatriXmethode maar ook met een (wat langere) behandeling met Neurofeedback of Bio Energetisch Meten. Je brein trainen met Neurofeedback helpt heel vaak om je concentratie te verhogen, de wisselwerking tussen linker en rechterhersenhelft te verbeteren en inzicht en geheugen te versterken. Met Bio Energetisch Meten kan bekeken worden of er een lichamelijke is in darmen of neurotransmitters waardoor je je slecht kan concentreren. Meer informatie? Zie Neurofeedback of Bio Resonantie .


Als er sprake is van AD(H)D, PDD NOS of Autisme gerelateerde klachten dan kan: Neurofeedback of Bio Resonantie kunnen ook zorgen voor vermindering van klachten.

Terug