Telefoonnummer Margriet Bleeker  06-270 711 90   Email Margriet Bleeker info@praktijkmargrietbleeker.nl

Als je over je denken oordeelt, zul je nog meer
gaan denken. Een oordeel is ook een gedachte…

Gaat leren niet zoals je zelf graag zou willen? Is het druk in je hoofd of lukt die som gewoon niet? Schrijf je een woord steeds fout? Daar is echt iets aan te doen! 
Het is mogelijk dat jij in een bepaalde mate last hebt van dyslexie of dyscalculie. Lastig maar niet geheel onoplosbaar. In een paar sessies kan jij jezelf (evt. met behulp van je ouders) aanwennen om op een andere manier te gaan leren waardoor je een woord voortaan wel goed schrijft!

Hoe werkt dit?
De MatriXmethode is een eenvoudige en heel doeltreffende methode die er voor zorgt dat jouw manier van leren (je leerstrategie) aangepast wordt. Zodat jij gaat leren op de manier die jou het beste past.
De MatriXmethode is gebaseerd op NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) dat werkt op verbetering van resultaten van je gedrag door het aanpassen van onbewuste (leer)strategieën. Dit helpt ook als je al een dyslexieverklaring hebt en dyslexie al een ‘deel’ van jou lijkt te zijn: er is altijd verbetering haalbaar.

Wat betekent dit?
Letterlijk betekent dit dat je in een sessie van een uur zelf aan de slag gaat met jouw methode van leren. Eerst ontdekken we samen hoe je nu leert en wat er allemaal al in je hoofd zit. Daarbij hoort ook dat je zelf bekijkt of jouw manier van leren en opslaan van de gegevens nog verder verbeterd kan worden. Dan zorgen we voor het goed opslaan van de belangrijkste basiselementen (zoals alfabet en tafels). Als dat klaar is heb je je nieuwe leerstrategie eigenlijk al in je vingers. In een paar stappen ben jij zelf in staat om voortaan zelf andere gegevens in één keer goed op te slaan en te gebruiken.
Iris 1 Iris 2
Deze tekeningen laten een hoofd zien voor en nadat het opgeruimd is. Zou jij dat ook niet willen? Het voelt veel beter! 

En dan? Ben je daarna klaar? Nee. Je zult altijd actief met je leerstrategie aan de slag moeten gaan, zeker op de momenten dat je ontdekt dat er toch weer wat foute gegevens opgeslagen zijn. Het gaat wel steeds makkelijker en sneller. Ik begeleid je 3 – 5 keer, daarna kan je dit zelf of samen met een van je ouders doen. Natuurlijk ben je voor een vervolg altijd welkom, zeker als er meer dingen spelen dan alleen een andere manier van leren.

Terug naar Neurofeedback

Terug naar Kinderen en Jongeren