Telefoonnummer Margriet Bleeker  06-270 711 90   Email Margriet Bleeker info@praktijkmargrietbleeker.nl

Als je over je denken oordeelt, zul je nog meer
gaan denken. Een oordeel is ook een gedachte…

Opgroeien is niet altijd makkelijk. Op school, bij de sportclub en on line kom je wel eens dingen tegen die niet leuk zijn, zoals ruzies of pesten of dat het niet lekker gaat op school. Soms gebeuren er ook dingen in de familie die je vertrouwen aantasten. Voldoende zelfvertrouwen en een vrije blik op alles wat er om je heen gebeurt is voorwaarde om je lekker in je vel te voelen en blij te zijn. Meestal kom je er zelf, met je ouders of met je leraar wel uit; soms is dat niet genoeg en helpt het om met iemand anders te praten.

zelfvertrouwen

Als je weinig zelfvertrouwen hebt, heel boos of heel bang bent voor iets kan EMDR een uitkomst zijn: je hoeft niet veel te vertellen en toch kan je angst en heftigheid van de emoties verminderen. Vaak al heel snel. We zoeken ook naar hulpbronnen voor je: welke positieve ervaringen heb je die je ook in lastige situaties kan gebruiken? Waar ben je trots op en goed in? Met een paar stappen lukt het dan vaak om je klachten flink te verminderen. Bach bloesem druppels helpen vaak dit proces nog te versnellen en versterken.

Als het niet lekker gaat op school of als je anders denkt (beelddenker) dan kan Matrixcoaching een oplossing zijn. Vraag gerust naar meer informatie!


Jongeren 
Veel vragen en problemen van kinderen gelden ook voor jongeren. Maar zodra je naar de middelbare school gaat spelen nog meer dingen een rol. Je komt in een andere omgeving, wordt geacht veel zelfstandiger te werken en moet op een andere manier gaan leren. Nieuwe vrienden, nieuwe leraren, nieuwe school: uitdagingen genoeg. 

Tegelijkertijd verandert er in je lijf ook nog eens van alles: je brein en je lichaam groeien volop. Alle reden dus voor een vol hoofd, vermoeidheid en 'baaldagen'. Niets tegen te doen? Gelukkig wel! Kijk maar eens verder naar concentratie, puberbrein, effectief leren en jongeren online

Terug